torsdag 7 juli 2011

Dubbel lycka !

Vilken sommardag ! + 25 grader, sol, 2 m/s, skärgårdsliv och semester ! Började morgonen med att plocka de första mogna blåbären (nåja några var nog inte riktigt blåa ännu). Lycka att få färska blåbär på frukostjogurten ! Det var dagens första lycka !


 Efter frukosten tog vi båten och metspöna ut till fiskestenen........och nappade gjorde det ! Finfina abborrar (jag fick de flesta ! ;-) och underbart avkopplande att bara sitta och titta på flötet som guppade !


Vad göra med abborrarna - jo röka förstås ! Tom är en baddare på rökt abborre och han gör en botten på rökugnen bestående av färska nytäljda alflisor, en enriskvist och en halv plasmugg socker.


Högst 20 minuter över öppen eld och sen är det godaste av allt gott klart !




Dagens andra lyckostund !
Visst känner ni doften !!?? Jag vet inget som är så gott som nyrökta abborrar ! Stoi, stoi, stoi sa jag och mina syskon då vi var små och åt pappas rökta abborrar ! Fråga inte varför och vad det betyder...men en sak är säker...man kan inte prata så mycket då man äter rökt abborre !
Stoi, stoi, stoi för den här dagen !

3 kommentarer:

  1. Stoi, stoi, stoi! :-)

    SvaraRadera
  2. vilken härlig dag. Ska testa Ernst recept på våra strömmingar!

    SvaraRadera
  3. Det ser verkligen gott ut! Vilka fina krukor du gjort med decopage.

    SvaraRadera

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...