söndag 27 april 2014

Jag och naturen

Vet inte när jag skulle njutit så myckt av att vara ute i naturen som jag gjort detta veckoslut, det går nästan inte att beskriva i ord. Kändes lite dumt att fara ut till sommarstugan igen då det sku finnas hundra saker att göra hemma i egen trädgård, MEN är så glad att vi gjorde det ! Trädgårdsarbetet finns ju kvar och våren har just börjat !
På lördagmorgon tog jag och min bästa fyrfotade skogsvän en låååång promenad på vår ö. Inte lång i antal steg men i kvalitet och tid !
Myrstackar stora som hus finns i vår skog och bara att stå och se på myrornas flitiga arbete är helt fascinerande ! :)


Sen lekte jag kurragömma med hackspetten i myrträdet !
Jag stod precis under trädet och den flyttade sig av och an vartefter jag försökte fotografera. Otroligt att den inte flög iväg ! De va ett moment ! 




Efter träffen med hackspetten gick vi till ödetomten 
där gullvivorna börjat blomma.. och jag lade mej ner på alla fyra och fotograferade. Det tog ett bra tag innan vi var hemma igen.


Efter att ha fiskat med nya nät, räfsat löv och sågat ved
 satt vi länge på bastuverandan och bara njöt av tystnaden och stillheten. 
Inte en krusning på havet. Helt magiskt !

Här va de redan natidags !

Idag den 27.4 är det 12 år sen vår bästa fyrfotade familjemedlem lapphunden Famolas Ciiceli föddes ! Hos oss kallad Leia efter prinsessan Leia i Star Wars !

Idag har hon blivit firad med favorittårtan gjord av leverlåda och knackkorv !

 
Leia är en lycklig hund och vi är lyckliga som får ha henne !
Grattis på 12 års dagen fina fina Leia !


...de va de och nu kommer vardagen emot igen..imorgon har jag två läkarbesök. Det ena är det årliga besöket till tandläkaren och det andra är besök hos företagsläkaren p.g.a min höft som bråkar ! Krämporna kommer tydligen lite lättare nuförtiden ! Bläää !

Men kort vecka framför och så får vi fira valborg 
och sjunga in våren på riktigt !

Ha de gott !

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...