söndag 12 oktober 2014

Ett farväl till sommaren.

Det känns alltid lika vemodigt (och onödigt) att städa bort inför vintern vid sommarstugan. Allt detta kånkande och bärande av grejer som ska i vinterförvar..snart är det ju sommar igen ! Men detta år kan man inte klaga på att säsongen varit kort för rekordlånga sommarsäsongen började redan 17 april och kan förstås vara ända fram till jul om det vill sig väl. Men nu kändes det ändå som om naturen tar farväl och vill ha lite vintervila !


 Sommarmöblerna täckta av björklöv, bara att tvätta och bära in !

Skäri-gym !
 Tomatplantan vissnat och tomaterna hann aldrig mogna, 
men vet ni, de var helt goda som grillade och ugnsbakade !


Ha ha här hänger ett påskägg kvar ! De får hänga till nästa påsk !


 Naturen är så vacker nu just !




Även svanarna verkar vara redo för avfärd !


..men vad den här rosen tänker vet jag inte, 
en knopp !


Då kvällningen kommer blir det alldeles stilla och tyst, vi badar bastu och grillar entrecote, lagar trattkantarellsås och njuter av årets första Blossa framför brasan !



Den smakade...helt okej, men inte super !
 Det enda tråkiga med detta veckoslut var att vår kära 12 årige vän Leia, som brukar älska att åka båt och gå i skogen, inte mått så bra...blir nog ett besök till veterinären imorgon och hoppas vi får hjälp !

Älskade Leia
Nu börjar höstlovsveckan för många, jag tänker jobba och ser fram emot att få börja iordningställa ett "djungelrum" till barnen ! :)

Ha de gott i vackra oktober !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...