lördag 6 december 2014

Dagens lucka: Självständighet med tacksamhet

Finlands självständighetsdag idag. Ju äldre jag blir desto viktigare känns den här dagen för mej. När barnen ännu bodde hemma var den förknippad med pepparkaksbak, kvinnornas julmarknad och mottagning på slottet via tv. Idag är det inte så mycket pepparkaksbak, men nog kvinnornas julmarknad och presidentens mottagning. Men ett besök till gravgården känns också lika viktigt idag !

På kvinnornas julmarknad fyndade jag nåt smått, men hade inget riktigt sohppinghumör idag ! Men Mona som har den fina bloggen Seralias stuga hade som vanligt mycket fina saker och av henne köpte jag en underbar glasburk med mossa, hyacint, kottar, murgröna och fin ängeldekoration. En annorlunda vit julgran av järntråd och en näverstjärna fick också följa med hem !


Men nu är det självständighetsfirande som gäller och idag blev det porterstek och till efterrätt finsk glögg och blåvit choklad !


Finland i mitt hjärta !
Ett stort nöje är ju att se på alla fina klänningar som sveper in 
och det verkar som om blått är årets färg ! 

 Vårt presidetpar ikväll !

Våra självständighetsljus i fönstret ikväll !

Firar vår självständighet 
med tacksamhet.

God fortsättning på den 6 december !

Kram
Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...