tisdag 3 februari 2015

Veckans dagispyssel: Gubbar på väggen !

Snögubbeväder har det ju varit gott om i år och det är ju roligt för barnen i alla fall. Vi vuxna tycker kanske att temperaturen kunde hållas lite mera stabil ! Hoppas i alla fall att ni vuxna tar er  tid och bygger snögubbar tillsammans med barnen för det är roliga och minnesvärda upplevelser för barnen, inte kanske bara själva byggandet utan det att man gör nåt roligt tillsammans !
Även inomhus har vi haft lite snögubbspyssel hos oss på dagis. Vi klippte ut en massa olika stora vita cirklar färdigt åt barnen så att de sku få bygga massor med snögubbar på papper. Vi gjorde också namngubbar, eftersom de stora barnen varit så intresserade av hur många bokstäver det finns i deras namn och på det här sättet blev det väldigt konkret.




Denna är bara för ljuvlig, gjord av 2-åring !


På Tussilagoavdelningen har man också förevigat snögubbar med kol.

Vill ni ta en titt på lite snögubspyssel från tidigare år här på bloggen så kan ni kika in här och här och här ! Och vill ni kika in på Pinterest så har jag samlat lite vinterpyssel där också.
På youtube hittar man ju också mycket skoj och här kommer ett av många snögubbetips !

https://www.youtube.com/watch?v=XKIPqtRrU7o

Lycka till med era snögubbar både inom och utomhus !

Sköt om er !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...