söndag 6 september 2015

Lekblomma

Sitter nu och väntar på att Strömsös direktsända program Rester och Gäster ska börja. Ska bli intressant att se vad de återanvänder i programmet ! Kan under tiden blogga lite om ett återbruk vi gjort på dagis !
Från tygaffärer kan man få kraftiga kartongrör som tyget varit upprullat på. Vi har använt dem bl.a till bilrör, som barnen kör bilar genom, men nu sågade vi sönder ett rör i små delar som så småningom skulle bli en lekblomma !


 Barnen fick måla bitarna i olika färger !

 Sen limmades bitarna ihop till en blomma.
Vi har gjort lekkort som är plastade och går att snurra ihop. På baksidan av korten står lekens beskrivning, så är det också lätt för vikarier och andra vuxna att leka leken på "rätt" sätt !

 Nu hänger lekblomman på väggen och används flitigt !
Vi försöker leka en ledd lek en gång / dag oftast före mellanmålet.
 

En annan variant är att använda samma system för tex. sånger, men att man placerar en figur i röret (bra om röret har lite större diameter då) som symboliserar sången. Det här är speciellt roligt med riktigt små barn som fort lär sig vilken sång figuren symboliserar. 

Men nu börjar Strömsö..
mera dagispyssel på kommande !

Avslutar med ett annat slags återbruk..

Bella återbrukar barnens mjukiskanin, 
det är hennes bästa leksak på sommarstugan !

Missa inte Strömsö som håller på just nu !

Hejsvejs !

Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...