söndag 12 februari 2017

Skärgårdsliv i vintertid

Äntligen ett veckoslut med vinter-skärgårds-liv ! När det gått några månader sen man varit ute på sommarstugan blir längtan onekligen ganska stor att få komma ut igen. Och nu då det varit rejält kallt hela veckan så har isarna vuxit till sig och det gick bra att köra ut med bil ! Tom for ut med skoter redan mitt på dagen i fredags och jag med bil senare efter jobbet, underbart att köra ut i blå timmen med aftonrodnad och fullmåne ! Och så skönt att komma ut till en varm stuga !








 För att inte tala om månskenspromenaden sent på fredagkväll, 
det var gnistrande vackert !
 På lördag var det mulet, men jag och Bella vandrade runt Domarskär på morgonen och sen kom Sofia, Kristian och Iris ut och då promenerade vi ännu runt Boskär ! 

Efter det var det verkligen skönt att bara mysa i soffan !
Lördagkvällen bestod av bastubad, lövbiff och soffan...zzzz ! 
Missade mellon förstås...

Vaknade tidigt imorse utvilad och pigg ! Bella och jag gick ut på isen igen i gryningen !
Så vackert var det...

Caprera i bakgrunden

Idag gick vi på långpromenad till 
 
 Man ser så mycket mer på vintern än på sommaren, speciellt då man går längs stränderna !
Ett hjärtligt isflak
Stenar och mera stenar i vår steniga skärgård
Härliga lusthus
Mysiga bastubyggnader
Övergivna hus
 Vid Jannes Saloon var det mycket folk och speciellt barnfamiljer som åt fisksoppa ! En familj hade kommit skidande med barnen i pulka efter sig och en pappa hade spänt fast en lite kupé på slalomskidor efter sin cykel där den ca 1-åriga sonen satt och vinkade åt oss och Bella ! Påhittigt !

Andra tvåhjulingar körde även på ett hjul förbi oss då vi i lugn takt vandrade mot stugan !

Två bekanta villagrannar vandrade också förbi !
Ett riktigt skönt veckoslut har det varit och jag har en känsla av att det kan vara det enda med bra isföre..många plusgrader lovas kommande vecka och det verkar inte bli nån riktig vinter i år heller !

Vi avslutade detta veckoslut med kalas hos mamma och pappa ! Mamma fyller 74 år idag och hon är en otroligt aktiv och glad pensionär som njuter av livet ! Därför valde vi, barnen, också att hon skulle få ett aktivetetsarmband, så hon kan följa med sina aktiva "steg" under vardagen !

Installation på gång av aktivitetsarmbandet !
  Grattis bästa mamma !😍

Ha en fin vändagsvecka alla !

Kram
Carina


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...