söndag 26 mars 2017

Påskpyssla med garn

Det här veckoslutet har verkligen satt fart på snösmältning och vårkänslor ! Underbart varmt och skönt vårväder har gjort att man t.o.m kunnat sitta ute och pyssla. Snart är det ju påsk och jag kom på ett enkelt påskpyssel som man lätt kan göra med barn i olika åldrar.
Till det här pysslet behövs endast lite kartong, garnrester, tygbitar och piprensare. 

 Satte mej ute i solen. Hittade en gammal kaffepanna i lidret som fick fungera som "garnhållare". Sätt garnnystanen i pannan och peta ut garnändarna (gick bra med hjälp av en piprensare)  genom pipen. Bra sätt att hålla ordning på sina garnnystan, även när man stickar !

 Klippte till en kartongbit (ca 15-20 cm lång) och snurrade garnet runt tills det var lagom tjockt.
 Tog loss från kartongen och snurrade runt en piprensare som hals och armar. Klippte till en tygbit till huvudduk, tillräckligt stor för att den också kan fästas av samma piprensare, så behöver man inte limma.

 Om man vill kan man ju göra ögon och kvast, men det funkar bra utan det också tycker jag. Här är ena käringens kjol uppklippt och den andra inte. Smaksak.
 Om man gör små gummor kan de hänga i påskriset. 
Gör man riktigt stora kan de ju vara en rolig inredningsdetalj till påsken. De här kan man variera i oändlighet, både vad gäller färg, form och storlek ! 

Gjorde också ett ägg då jag var på gång.
 Klippte ut ett ägg i hård kartong.
 Gjorde små hack i sidorna där man snurrar garnet. 
Ett tips då man gör detta med barn är att rita ut åt de minsta hur de ska klippa hacken. 
Åt de äldre kan man bara visa hur man gör. 
Bra träning i att hantera sax !
 

Härligt med vår, 
man vill bara hoppa på kvasten
 och flyga iväg 
och 
vråla 
ett 
vårskrik ! 

Ha de gott !

Carina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

4 advent - och ingen stress !

Fjärde advent och en strålande vacker dag med nån minut närmare sommaren än igår ! Det har vänt, mörkret ger vika och vi går mot ljusare tid...